Društvena odgovornost / Zvonko Milojević


Za prvi tim Crvene zvezde debitovao sa 17 godina i to u revanš meču UEFA kupa Keln-Crvena zvezda (3:0). Ostaće upamćen i po tome što je branio u verovatno najznačajnijem meču srpskog klupskog fudbala, Crvena zvezda - Kolo Kolo (3:0), za titulu klupskog prvaka sveta 1991. godine u Tokiju.


Po odlasku iz Zvezde imao je ponude iz Anderlehta i Porta, ali se zbog problema sa papirima i dozvolama, odlučio da ode u Anderleht. U Anderlehtu je bio od 1997. do 2003. kada prelazi u Lokeren. Nakon 21 godine igračke karijere, u julu 2007. odlučio je da završi karijeru. Tokom karijere, Zvonko je čak četiri puta operisao kolena.


15. novembra 2007. je doživeo nesreću na auto-putu kod nemačkog grada Ahena, dok je sa ocem fudbalera Groningena Gorana Lovrea putovao iz Belgije ka Srbiji. Nezgoda se dogodila kada je na Milojevićev Audi A6 naleteo kamion i gurnuo ga na šleper koji se nalazio ispred. Lovreov otac je prošao sa lakšim povredama, dok je Milojević zadobio prelom baze lobanje, krvarenje u mozgu, prelom donjih ekstremiteta i prelom kičme. Bio je 12 dana u komi i nekoliko puta operisan.


Organizacioni tim "Spirit of Youth" je sa partnerima i studentima prikupio novac kroz učešće na univerzitetskim sportskim turnirima, gde je Zvonku pomognuto u vidu plaćanja skupocenog lečenja u Ribarskoj banji u trajanju od 6 meseci, kao i detaljnog testiranja u domu zdravlja Dr Ristić.
nastavi tradiciju

#SpiritOfYouth
Pratite nas
       


 
 
Partneri
Zlatni prijatelji
Medijski partneri
Prijatelji